ÖSYM, 2017 sınav takvimi yayımladı

ÖSYM'nin yapacağı sınavlar için 2017 sınav takvimi yayımlandı.

ÖSYM'nin yapacağı sınavlar için 2017 sınav takvimi yayımlandı. Yayımlanan takvime göre KPSS A grubu öğretmenlik ve Genel Kültür-Genel Yenetek sınavları 21 ila 28 Mayıs'ta, KPSS Alan Bilgisi (Öğretmenlik) Sınavı da 16 Temmuz'da yapılacak.

Resimlerin büyütmek için üzerine tıklayın








* Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.
** Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.
*** Adayların DHBT'ye girmek için başvuru yapmadan önce öğrenim düzeyine uygun olarak KPSS başvurusu yapmaları gerekmektedir. DHBT'ye gireceği öğrenim düzeyinde KPSS başvurusunu yapmayan adayların DHBT'ye başvuruları sistem tarafından engellenecektir.
**** Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ile Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları (e-ALES), ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23:59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir.

www.kamu24.net

Yorumlar