Lise ve önlisanslara bir daha KPSS yapılmayacak mı?

KPSS her yıl uygulanmaktadır. Ancak lisans mezunları için KPSS her yıl yapılmakta olup, lise ve önlisans düzeyinde ise KPSS sadece çift yıllarda yapılmaktadır.

Çift yıllarda yapılan KPSS puanları ile B Grubu tercihler yapılmaktadır ve her öğrenim düzeyi için ayrı ayrı lisans(P3), önlisans (P93) ve ortaöğretim (P94) puanları hesaplanmaktadır.

Her yıl yanlış anlaşılma oluyor

KPSS, 2002 yılından bu yana yapılmakta olup 2002,2004,2006,2008,2010 ve 2012 yıllarında yani çift yıllarda lise ve önlisans mezunları için de KPSS yapılmıştır. B grubu sınavın yapıldığı her sene “bir daha lise ve önlisans KPSS olmayacak” şeklinde dedikodular ortaya çıkmıştır. Aynı dedikodular şuanda da adaylar arasında cereyan etmekte olup bazı adayları boş yere strese sürüklemektedir.

2014 yılında lise KPSS olacak

Bir daha lise KPSS olmayacak şeklinde konuşan kişilere karşı en güzel cevap ÖSYM sitesinde 2014 takviminin gösterilmesidir. Bu takvime bakıldığında görülmektedir ki, liseler için 29 Eylül 2014 tarihinde KPSS sınavı yapılacaktır.

2014’te önlisans için de KPSS yapılacak

Önlisans mezunları için bir daha KPSS yok diyenlere ise yine ÖSYM sitesindeki 2014 sınav takvimi gösterilebilir. Buna göre, 2014 yılında 28 Eylül günü önlisans için KPSS yapılacaktır.

Doğru bilgi için memurlar.net’i takip edin ve danışın

Bilinçsiz kişilerin yanlış bilgileriyle mağdur olmamak için memurlar.net yetkilileri haricinde kimseden bilgi almamaya dikkat ediniz.

KPSS editörüne danışmak için tıklayınız.
Kutay Seymen ARIKAN
Kutay@memurlar.net

Kaynak: www.memurlar.net

Yorumlar