KPSS'yle yerleşen adaylar ne yapacak?

KPSS 2013/1 merkezi yerleştirme sonuçları tercihlerden hemen bir gün sonra açıklandı. Bir önceki alımda iki gün içinde açıklayarak herkesi şaşırtan ÖSYM bu alımda yine şaşırtmayı başardı.

Tabi adayların ÖSYM’den temel beklentisi işlemlerin çok hızlı yapılması değil “şaibesiz ve adaletli sınav” yapılmasıdır. ÖSYM bu konuda da titiz hareket ederse kamu güvenini sağlamış olacağı kanaatindeyiz.

41 kadro boş kaldı

2013/1 yerleştirmelerinde adayla 18.816 kontenjan için tercih yaptı. Bu kontenjanlardan 41 tanesi boş kaldı. Boş kalan kadrolar lise düzeyinde 8, önlisans düzeyinde 18 ve lisans düzeyinde 15 olarak gerçekleşti.

Sonuçlar için tıklayın.

Puanlar kaça kadar düştü, görmek için tıklayın.

Kurumlar ÖSYM sisteminden veri çekecekler

Yerleştirme sonuçları açıklandı fakat ÖSYM kontenjan talebinde bulunan kurumlara yerleştirilen aday bilgilerini kurumlara yollamayacak. Kurumlara verilmiş olan şifre ile kurumlar kendileri sisteme girerek kendi kontenjanlarına yerleşen adayların sayı ve bilgilerini alacak.

Yüksek alım yapan kurumları telefonla bunaltmayın

2013/1 yerleştirmelerinde bazı kurumlar yüksek sayıda talepte bulundular ve adaylar yerleşmenin heyecanıyla telefonlara sarılıp kurumlara ne zaman atanacaklarına dair sorular sorarak kurumları bunaltmaktadırlar.

Bu kurumlar resmi web sitelerinde tüm adaylara yönelik ilan verecekler ve adaylar bu ilanda yer alan usule göre kurumlara atama için başvuracaklardır. Bu yüzden kurumları rahatsız etmenin pek de faydası yoktur.

Düşük kontenjanlı kurumlar genelde telefonla arıyorlar

Belediye ve üniversite gibi düşük alım yapan kurumlar ise yerleşen adayları telefonla arayarak yapılması gerekenleri adaylara bildirmektedir.

Mağdur olmamak için dikkat!!!

Yerleşen adayların heyecanını ve sevincini anlıyoruz. Ancak bunun paralelinde dikkatsiz ve acele ile yapılan bazı davranışlar adayların atanamamasına ve mağdur olmasına neden olmaktadır. Yerleştiğiniz kurum tarafından başvuru için talep edilen hususları dikkatlice yerine getirin ve bu konuda takıldığınız noktaları kurumun personel birimine mutlaka danışın

Kutay Seymen ARIKAN
Kutay@memurlar.net
Kaynak: www.memurlar.net

Yorumlar