Jamyo Sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı?

Jamyo Sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı?
Cevap: Sonuçlar 21 Temmuz 2013 tarihi itibariyle açıklandı. Fakat adaylar sonuç ekranlarına baktıklarında karşılarına 06 Ağustos 2013 tarihinde kesin sonuçların açıklanacağı çıktı. Konuya ilişkin çoğu adaya gelen yazı aşağıdaki gibidir.

"1.   2013 yılı Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu ikinci aşama seçme sınavları sonucunda Kara Harp Okulunda teşkil edilen Sağlık Muayene Merkezindeki yoğunluğu azaltmak maksadıyla adayların bir kısmının, Açıklama satırında belirtilen tarihlerde hastane sevkleri yapılmıştır.

2.   Sınavlar sırasında Askeri Öğrenci Olur kararlı sağlık raporu getirenlerden raporları(yukarıda Açıklama satırında belirtildiği üzere) kabul edilen adaylar, Sağlık Muayene Merkezine sevk edilmemişlerdir. Ayrıca hastaneye sevk edilmeyen adayların 06 Ağustos 2013 Pazartesi günü yapılacak olan duyuruyu takip etmeleri gerekmektedir.

3. 2013 yılı Temmuz ayı itibarıyla son üç ay içinde diğer (Kara, Deniz, Hava ve Sahil Güvenlik) Komutanlıklardan alınmış Askeri Öğrenci Olur  kararlı sağlık kurulu ön raporu bulunan adaylar, bu raporlarını şahsen getirmeleri veya 0312 498 12 42 numaralı faksa göndermeleri ve raporlarının uygun olması halinde, Kara Harp Okulu Sağlık Muayene Merkezine muayene için sevk edilmeyecek, raporları kabul edilecektir.

4. Kara Harp Okulu Sağlık Muayene Merkezine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sevk edilen adaylar, sağlık raporu almak için tekrar sevk edilemeyecek ve Kara Harp Okulu Sağlık Muayene Merkezinden almış oldukları sağlık raporları kabul edilecektir.

5.   Adayların sağlık raporu işlemleri Kara Harp Okulu Komutanlığında (Bakanlıklar/Ankara) teşkil edilen Sağlık Muayene Merkezinde yapılacaktır. Adaylardan sağlık muayene işlemleri esnasında muayene ücreti alınmayacaktır.

6.   Yukarıda muayene tarihi belirtilen adaylar en geç saat 07.30 da Kara Harp Okulu Komutanlığı (1) numaralı nizamiye girişi önünde (Maliye Bakanlığı yanı) hazır bulunacaklardır. Adayların hastane sevk evrakları muayene gününde Kara Harp Okulunda teşkil edilen Sağlık Muayene Merkezinde hazır olacaktır.
      (Adayların muayeneye (en az 8 saat öncesinden) aç olarak gelmeleri, ayrıca nüfus cüzdanlarının aslı ile 12 adet vesikalık fotoğraflarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.)
      Adaylar muayene başlangıç günü sabah saat 07.30 da görevliler tarafından nizamiye girişi önünde karşılanacak ve muayene işlemleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgilendirileceklerdir. Rapor alma işlemleri yaklaşık 2-3 gün sürmektedir.

SAĞLIK RAPORU OLUMSUZ OLAN ADAYLARIN İTİRAZ MUAYENELRİ
1.   Askeri Öğrenci Olamaz  kararlı Sağlık Kurulu Raporu alan adayların itiraz muayene işlemleri, birinci kontrol muayenesi İstanbul Hava Harp Okulu Sağlık Muayene Merkezinde ve ikinci kontrol muayenesi ise Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATF) Asker Hastanesinde yapılacaktır.
2.   Askeri Öğrenci Olamaz kararlı Sağlık Kurulu Rapor sonucuna itiraz etmek isteyen adayların, itiraz muayene dilekçesi, ön rapor aslı ve 3 (üç)  adet ön rapor fotokopisi ile birlikte ön rapor tarihinden itibaren (7) gün içinde, şahsen Jandarma Okullar Komutanlığı Kayıt Kabul Merkezi Beytepe/ANKARA adresine başvurarak, itiraz başvurusu yapmaları gerekmektedir. Adaylar Birinci Kontrol Muayenesi için İstanbul Hava Harp Okulu Sağlık Muayene Merkezine sevk yazılarını elden alacaklardır.  Posta/kargo vb. ile yapılan, şahsen yapılmayan itiraz başvuru işlemleri kabul edilmeyecek, herhangi bir işlem yapılmayacak ve cevap verilmeyecektir.
3.   Birinci Kontrol Muayenesinde, ilk muayenede olduğu gibi Askeri Öğrenci Olamaz kararlı Sağlık Kurulu Raporu alan adayların ikinci bir itiraz hakkı yoktur.
4.   Birinci kontrol muayenesi sonucunda Askeri Öğrenci Olur raporu alan adaylar ise, almış oldukları birinci kontrol muayenesi ön raporunun aslı ve 3 (üç) adet fotokopisi ile birlikte, ön rapor tarihinden itibaren (7) gün içinde şahsen Jandarma Okullar Komutanlığı Kayıt Kabul Merkezi Beytepe/ANKARA adresine başvurarak İkinci Kontrol Muayenesi için GATF Asker Hastanesine sevk edileceklerdir.

Adayların başarı sıralaması (Asıl-Yedek-Kontenjana Giremedi-Mülakatta Başarısız) ve okula kayıt kabul işlemlerine ilişkin duyuru, www.jandarma.tsk.tr internet adresinde       06 Ağustos 2013 tarihinde yayımlanacaktır.

Kayıt Kabul işlemleri muhtemelen 14 Ağustos 2013 tarihinde Jandarma Okullar Komutanlığı BEYTEPE/ANKARA adresinde yapılacak olup, Kabulü yapılan adaylar aynı gün Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulunda intibak eğitimine başlayacaklardır.

Jandarma Genel Komutanlığı olarak başvuruda bulunarak ikinci sınav aşamasına katılan tüm adaylarımıza teşekkür eder, emniyet ve asayişin korunmasını sağlayan, kanun ordusu Jandarma saflarında sizleri de aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyarız. Saygılarımızla."

Yorumlar