Yayınevleriyle ilişkisi olanlar ÖSYM'ye giremeyecek


Yeni yayımlanan yönetmeliğine göre, ÖSYM'de görev alan herkes yayınevileri ile ilişkisi olmadığını ve ÖSYM'den ayrıldıktan sonra 1 yıl boyunca da görev almayacağını taahhüt edecek

ÖSYM, soru güvenliğinin oluşturulmasına dair yönetmeliği yayımladı.

Yönetmeliğin 4. maddesine göre; sınavlarda alanında ihtisaslaşmış, soru hazırlama ve denetleme tekniklerine vakıf öğretim elemanları, kamu görevlileri ve diğer kişilerden oluşan soru yazarları ve denetmenlerin kimlik, adres ve ihtisas alanlarına ilişkin bilgileri içeren bir veri tabanı oluşturulur.

Soru yazarı ve bilimsel denetmen olarak görevlendirileceklerde; yurt içi ve yurt dışı bilimsel yayınları veya tezlerinin olup olmadığı, ÖSYM’nin uyguladığı sınavlara yönelik herhangi bir dershane, etüt merkezi, yayınevi ile bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı gibi kriterler göz önünde bulundurulur.

Yine yönetmeliğin 12. maddesine göre, "soru yazarları bilimsel denetmenler, dil denetmenleri ve ilgili Daire Başkanlıklarında görev yapan kadrolu, sözleşmeli geçici görevli personel", ÖSYM ile ilişiğini kestiği tarihten itibaren bir yıl içinde hiçbir görev almayacağını taahhüt edecektir.

kaynak: www.memurlar.net

Yorumlar