Faruk Çelik: 80 bin sözleşmeli Memur kadroya alınacak!


Çelik: 80 bin sözleşmeli Memur kadroya alınacak! Sözleşmeli çalışan mmemurlar kadroya nezaman geçecek? sözleşmeli memur nasıl kadrolu olacak, hangi memurlar kadroya dahil edilecek? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Sözleşmeli statüsünde bulunan 4/C ve 4/B'liler ilgili yürütülen çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmelilere kadro imkânı getiren, kamuda tek statü öngören çalışmayı tamamladı. Sözleşmeli personel için en önemli iyileşme iş güvencesi ve tayin hakkı olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sözleşmelilerin kaderini belirleyecek dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. 2011 yılında da 200 bin sözleşmeli kadroya alınmıştı.

Konu Başbakan'a sunulacak ve onaydan sonra sorun çözülecek. Yaklaşık 80 bin sözleşmeliye kadro çalışmasında önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmelilere kadro imkanı getiren, kamuda tek statü öngören çalışmayı tamamladı. Takvim'in haberine göre, sözleşmeli personel için en önemli iyileşme, iş güvencesi ve tayin hakkı olacak. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, sözleşmelilerin kaderini belirleyecek dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

Kaynak: sgkrehberi.com

Yorumlar