Lise ve önlisans mezunlarına KPSS kalkıyor mu?

KPSS her yıl uygulanmaktadır. Ancak lisans mezunları için KPSS her yıl yapılmakta olup, lise ve önlisans düzeyinde ise KPSS çift yıllarda yapılmaktadır.
Çift yıllarda yapılan KPSS puanları ile B Grubu tercihler yapılmaktadır ve her öğrenim düzeyi için ayrı ayrı lisans(P3), önlisans (P93) ve ortaöğretim (P94) puanları hesaplanmaktadır.

Her yıl yanlış anlaşılma oluyor

KPSS, 2002 yılından bu yana yapılmakta olup 2002,2004,2006,2008,2010 ve 2012 yıllarında yani çift yıllarda lise ve önlisans mezunları için de KPSS yapılmıştır. B grubu sınavın yapıldığı her sene “bir daha lise ve önlisans KPSS olmayacak” şeklinde dedikodular ortaya çıkmıştır. Aynı dedikodular şuanda da adaylar arasında cereyan etmekte olup, boş yere bazı adayları strese sürüklemektedir.

Dedikodu nasıl ortaya çıkıyor?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi lise-önlisans için KPSS 2 yılda bir yapılıyor. Sınavın bir sene olup bir sene olmaması bu adaylar arasında sanki bir daha olmayacakmış gibi bir düşünce yaratmaktadır.

Ayrıca, kulaktan dolma bilgilerle verilen bilgiler yanlış anlaşılmayı daha da derinleştirmektedir. Örneğin, ÖSYM’den “bu sene lise-önlisans KPSS var seneye yok” bilgisini alan bir aday, başka bir adaya “bu seneden sonra KPSS yokmuş” diyerek yanlış bilgi verebilmektedir. Bu bilginin bu şekilde adaydan adaya sıçraması sonucunda “bir daha lise ve önlisans için KPSS yokmuş” dedikodusu oluşmaktadır.

2014 KPSS’ye tüm mezunlar girecek

Şimdiye kadar oldu gibi bundan sonrasında da her çift yılda b grubu KPSS yapılacaktır ve buna lisans, önlisans ve lise mezunları katılacaklardır. Bir daha KPSS olmayacak iddiaları ve dedikoduları ise doğruluk payı olmayan bilgilerdir.

Kaynak: www.memurlar.net

Yorumlar