KPSS kalkacak haberleri doğru değil

KPSS KALKACAK MI?

Devlet Personel Başkanlığı, önceki hafta Abant'ta bir kamu personel rejimi sempozyumu düzenlemişti.

Akşam Gazetesi yazarı Cem Kılıç bu konuya ilişkin iki haber yaptı.

İlk haberde, kamu personelinin özlük haklarının tek bir sistemde toplanmasına yönelik olarak, çalıştayda dile getirilen fikirlere yer verildi. Bunu önemsediğimiz için, memurlar.net olarak alıntıladık.

SADECE BİR AKADEMİSYENİN ÖNERİSİ

Ancak, Cem Kılıç'ın gündeme getirmiş olduğu "KPSS kaldırılabilir" ana temalı ikinci haberi önemsiz gördük ve alıntılamadık.. Zira çalıştaya 20'e yakın bürokrat, sendikacı ve akademisyen katılmıştı. Sadece bir akademisyen, memurların memuriyete atanmadan almış oldukları eğitimin kalitesi ve içeriği ile memuriyet yaptıkları alan arasında güçlü bir ilişkinin olmadığına dikkat çekmiştir.

Bir akademisyenin dile getirmiş olduğu bu öneriden yola çıkarak, Akşam Gazetesinin birinci sayfasından "KPSS Kalkıyor mu?" şeklinde bir haber yapmak uygun değildir. Zira, torpilsiz bir sistem olduğu, sözlü sınav içermediği için, milyonlarca aday umutlarını bu sınava bağlamıştır. Bu anlamda, idari anlamda ve gerçekte hiçbir yere tekabül etmeyen bir başlıkla kitleleri tedirgin etmek, sadece Akşam Gazetesinin kurumsal kimliğini yıpratır.

AKADEMİSYEN KPSS'NİN KALDIRILMASINDAN DEĞİL İÇERİĞİNİN DEĞİŞMESİNDEN BAHSETMİŞTİR

Burada, Akşam gazetesi yazarının dikkatinden kaçan bir diğer önemli husus ise şudur: Söz konuyu gündeme getiren akademisyen KPSS'nin kaldırılmasını değil, KPSS'nın içeriğinin değişmesinden bahsetmiştir. Bu ikisi çok farklı konulardır. Bugüne kadar, binlerce KPSS adayı da mezun oldukları branşlardan sınava tabi tutulmadıkları yönünde eleştiri getirmektedir. Çalıştayda değinilen detay işte budur.

"KPSS KALDIRILIYOR MU?" HABERİNİN GERÇEKLİĞİ YOK

Gerçekliği olmayan başlık ve manşetlerle, KPSS adayları, tirajlara malzeme konusu edilmemelidir.

Kaynak: www.memurlar.net

Yorumlar