2013 Yılı Diyanet İşleri Uzmanı Alım Duyurusu


   D U Y U R U
Başkanlığımız ilgili mevzuatı uyarınca, Başkanlık merkez teşkilatında münhal bulunan Diyanet İşleri Uzmanı kadrolarına naklen alım yapmak üzere “Diyanet İşleri Uzmanlığı Mesleki Yeterlik Sözlü Sınavı” yapılacaktır. İlan Tarihi  05.04.2013

I. Atama Yapılacak Kadroların Bulunduğu Yer, Unvan, Sınıf, Derece Ve Adedine Göre Dağılımı

ATAMA YAPILACAK KADROLARIN
BULUNDUĞU YER
UNVANI
SINIFI
DERECESİ
ADEDİ
Merkez Teşkilatı
Diyanet İşleri Uzmanı
G.İ.H.
1-9
12
TOPLAM
12




 II- Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar

a) Genel Şartlar:
1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci Maddesindeki şartları taşımak.
2. Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A Maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,
3. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (C) düzeyinde puan almış olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak,
4. Memuriyette adaylığı kalkmış olmak.

b) Özel şartlar:
Başkanlık personelinden;
 Merkez teşkilatında şube müdürü kadrosunda bulunanlar için; 13.07.2010 tarihinde veya daha önce Başkanlık merkez teşkilatında şube müdürü kadrosunda bulunmuş olmak.
 Diğer kadrolarda bulunanlar için;
1. Başkanlık teşkilatında en az üç yıl çalışmış olmak,
2. Yüksek lisans derecesine sahip olmak.

 Halen Başkanlığımız teşkilatında Diyanet İşleri Uzmanı olarak çalışanlar bu sınava katılamazlar.

III- Başvuru, Sınav, Atama İşlemleri Ve Diğer Hususlar

a) Başvuru İşlemleri
1. Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar 05/04/2013-19/04/2013 tarihleri mesai günleri 08:30-16:30 saatleri arasında istenen belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Adaylardan istenen belgeleri getirmeleri halinde, üçüncü şahıslar yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına müracaat işlemini yaptırabileceklerdir.
2. İl Müftülüklerinde İKYS il yöneticileri, Başkanlığımız İKYS programı üzerinden müracaat işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemi yapılmayacaktır.
3. İl müftülüklerince yapılan kayıt işleminden sonra, İl müftülüklerindeki İKYS il yöneticileri, “Aday Başvuru Belgesi”ni adaylara vereceklerdir. Adaya verilen bu belge sınav giriş belgesi yerine geçmez.
4. İl Müftülükleri tarafından yapılmayan müracaatlar işleme konulmayacaktır.
5. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 19/04/2013 tarihi saat 16:30’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

b) Sınav ve Atama İşlemleri
1. Mesleki Yeterlik Sözlü Sınavına girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yerleri, sınava müracaat işlemlerinin tamamlanmasının ardından ileri bir tarihte Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.
2. Adaylar, Mesleki Yeterlik Sözlü Sınavına gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ve sınav başvurusu esnasında ibraz ettiği belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.
3. Sınavda başarılı olmak için en az 70 (yetmiş) puan almak şarttır.
4. Mesleki Yeterlik Sözlü Sınavına girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınavlara katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara hiç bir şekilde ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
5. Sınav sonuçları Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında duyurulacaktır.
6. Adaylar; sözlü sınav için “sınav giriş belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini, kullanıcı hesapları ile giriş yapacakları Başkanlığımız İKYS programındaki (https://ikys.diyanet.gov.tr) “Sınav” menüsünde yer alan “Sınav İşlemlerim” sekmesinden öğrenebileceklerdir. Kullanıcı hesabı bulunmayan personel ise, sayfada yer alan “Yeni Kullanıcı Hesabı Oluştur” sekmesindeki bilgiler doğrultusunda kullanıcı hesabı oluşturacaktır.
7. İlan edilen münhal kadrolara başarılı olan adaylar arasından en yüksek puandan başlanmak suretiyle başarı sırasına göre kontenjan adedince atama yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde hizmet süresi fazla olana öncelik verilecektir.

c) Diğer Hususlar
1. Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaklardır.
2. Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.
3. Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Bunun dışında adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
4. Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.
5. Adayların sınavla ilgili iş ve işlemlerle ilgili taleplerini ıslak imzalı yazılı dilekçeleri ile Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir. Adayların, e-mail, faks v.b. yollarla yapılan sınavla ilgili iş ve işlemler hakkındaki talepleri işleme konulmayacaktır.
6. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı yazılı dilekçe ile Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar en fazla 15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde yazılı olarak Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
7. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet İşleri Uzman ve Uzman Yardımcısı Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

IV- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. T.C. Kimlik numaralı kimlik belgesi,
2. Tasdikli diploma sureti veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),
3. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az (C) düzeyinde puan aldığını gösterir belge veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan dil belgesi,
4. Hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir tasdikli hizmet belgesi.
5. Şube müdürü kadrosu dışındaki kadrolarda çalışanlar için yüksek lisans diploma sureti veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),
6. Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı,
7. Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

NOT:
1. Adayların, “başvuru için gerekli belgeleri” başvuru esnasında İl müftülüklerindeki İKYS il yöneticilerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. “Başvuru için gerekli belgeler”, yetkili memurlar tarafından kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.
2. Adayların, “başvuru için gerekli belgeleri” Mesleki Yeterlik Sözlü Sınavı esnasında sınav komisyonuna ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenler sözlü sınava alınmayacaktır.

V- SINAV KONULARI

1. Başkanlığın hizmet alanı ve meslek (öğrenim gördüğü alan) bilgisi,
2. Devlet memurları mevzuatı ve Başkanlık mevzuatı,
3. Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,
4. Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
5. Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
6. Genel yetenek ve genel kültürü.

VI- İLETİŞİM

Yazışma Adresi
:  Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü  Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı
  Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800
  Çankaya/ANKARA
e-mail
:  persis@diyanet.gov.tr
Telefon
:  (0312) 295 70 00

İlgililere duyurulur.
D.İ.B.
İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar